Tropické představení knížek pro nejmenší

Počasí si s námi opravdu zahrává. První křest jarních novinek probíhal těsně po bouřce, ten druhý naopak při více jak 30 stupních na terase Centra současného umění DOX. Obě akce naštěstí dopadly úspěšně.

HQ3A0539

Jeden z červnových doprovodných programů k naší výstavě Fenomeander jsme pojali jako rodinné výtvarné odpoledne pro děti ve věku od 3 do 7 let. Na prostorné terase v osvěžujícím stínu vzducholodi Gulliver jsme ve druhé polovině června pro děti a jejich rodiče připravili bohatý program.

Až z Luhačovic přijel František Petrák, malíř, ilustrátor, pedagog a zakládající člen hnutí Mehedaha, který prostřednictvím svého cestovního divadla Teatro Pimprle a loutky maloval obrázky na přání. 

Dalším autorem byl Jaromír Plachý, autor oblíbených počítačových her Machinarium nebo Chuchel, a ještě oblíbenějších knih Mistr sportu skáče z dortu nebo Malý humorista. Ten společně s dětmi na tabuli maloval povolání chrochtavého malého Prasátka.

S nejrůznějšími emocemi přítomné seznámila Nikola Hoření, která pro výstavu Fenomeander vytvořila zvědavé mývaly pobíhající po zdech DOXu. A aby se představili všichni autoři leporel, přidala se i Tereza Marianová, se kterou si děti z papíru vytvořily rozkvetlou letní louku, a to na motivy knížky Květolelo.

Během výtvarného jarmarku jsme pokřtili čtyři nová leporela z edice Repolelo všech přítomných výtvarníků – Naše prasátko potřetí, Ida se radujeKvětolelo a Orbis Pictus na motivy Jana Amose Komenského.

  Děkujeme Centru současného umění DOX, že s námi toto horké odpoledne připravilo.

HQ3A0488

HQ3A0543