První jarní novinky jsou na světě!

Nové knížky v Meandru vydáváme vždy dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Přestože jsme byli obezřetní ohledně toho, co přinese pandemie, nenechali jsme se odradit a pokračovali v zajetém plánu. 

IMG_8870

Devět knižních novinek proto vyšlo koncem května tak, jak jsme to domluvili s autory, ilustrátory, grafiky i tiskárnami. Jakmile jsme měli jasno v tomto, začali jsme přemýšlet o křtech – respektive o uvedení novinek, my je totiž ničím nepoléváme –, přece jen je vhodné knihy náležitě představit, ale hlavně se potkat se všemi zúčastněnými a našimi věrnými čtenáři.

IMG_8917

Nejednou uvedení proběhlo v zahradě kavárny Čekárna, která je přímo naproti našemu knihkupectví a pod parky na Vyšehradě. Už tak jde o působivé místo, ale v průběhu křtu se najednou změní v jakousi knižní oázu, kde probíhá nejen samotné představení novinek, ale i autorské čtení a soutěž pro nejmenší čtenáře.

Tímto jsme na svět oficiálně přivedli dva tituly Daniely FischerovéStrakaté uši a sušení padouši s ilustracemi Daniela Michalíka a Pták Noh a ptáček Nožička ilustrovaný Jakubem Kouřilem. Dále pak Duhový chodníček od dua Zuzana Špůrová a Nanako Ishida. A taky komiks Štěpánky Jislové s názvem Přeřekadla

Těsně před křtem byla průtrž mračen, nám ale svítilo sluníčko, což bereme jako dobré znamení nejen pro novinky, ale i další krásné dětské knihy.

IMG_8897

IMG_8889

IMG_8903