Naše knihkupectví pod Vyšehradem je od 29. 4. do 3. 5. uzavřeno! Vaše objednávky budou k vyzvednutí a k odeslání zase od 6. 5. 2024. Děkujeme za pochopení.

Program v knihkupectví Meander - Září 2019

Od začátku září se v Meandru můžete opět těšit na pravidelný čtvrteční program,  v rámci kterého vás pozveme na zajímavá autorská čtení, výtvarné dílny i křty knižních novinek. Program odstartujeme hned první zářijový čtvrtek s oblíbeným (již čtvrtým!) workshopem "Vyrobte si vlastní dům myšek", kdy si děti z krabic od banánů, odstřižků látky či barevných papírů a tapet, vyrábějí útulné doměčky, stejně tak jako to dělá autorka poplární knižní série Dům myšek Karina Schaapman. Ve čtvrtek 12.9. se ve speciální výtvarné dílně velcí i malí zájemci naučí kreslit jezevce Chrujdu i jeho parťáky z lesa Habřince. Techniku koláže a asambláže si potom můžete vyzkoušet ve čtvrtek 19.9. ve výtvarné dílně vedené naší ilustrátorkou Laurou Hédervári. Poslední zářijový čtvrtek bude patřit autorskému čtení. Bývalý velvyslanec v Kanadě, Pavel Hrnčíř bude číst ze své knihy Plechová Mína.

Pěkný začátek školního roku!
Iva, Emma, Lucie a Markéta 

5.9. 2019 v 18:00
Workshop v kavárně Čekárna (hned naproti knihkupectví)
Vyrobte si vlastní Dům myšek vol. 4
Cena: 60 Kč / osoba
IMG_20190822_185501

Pro všechny malé stavitele a bytové designery, kteří se nemohli zúčastnit srpnového workshopu, protože byli ještě na prázdninách, přidáváme další-zářijový termín. Knihy ze série Dům myšek jsou celosvětovým fenoménem a baví i české děti. Pokud vás fascinují propracované interiéry i exteriéry, do kterých autorka Karina Schaapman příběh Sama a Julie zasazuje, určitě vás bude bavit i naše výtvarná dílna, ve které si ukážeme, jak takový domeček z dostupných materiálů pro myšky vyrobit. Bude to takový myší upCycling :)

Počet míst je omezený, pro rezervaci pište na mail marketa@meander.cz


12.9. 2019 v 17:00
Výtvarná dílna v knihkupectví Meander
Naučte se malovat Chrujdu
Chrujda (2)_1

Ještě než si pohladíte plyšového Chrujdu, shlédnete večerníček v České televizi či si přečtete nový díl z knižní série o tomto stále slavnějším jezevci, naučíme se, jak Chrujdu nakreslit! A kdo už Chrujdu umí, tak se může naučit kreslit i ostatní kamarády z lesa Habřince a vytvářet si potom své vlastní příběhy.


19.9. 2019 v 17:00
Výtvarná dílna v knihkupectví Meander
Koláže a vystřihovánky s Laurou Hédervári
IMG-8475

Střih, nůžky, lepidlo a spousta hrdinů z Meandru, to je ideální kombinace na tvoření koláží, asambláží i dekupáží. S kouzelným světěm těchto roztodivných technik nám pomůže výtvarnice Laura Hédervári, která formou koláže vytvořila ilustrace pro knihu Šalamoun králem - starozákonní příběh z naší edice manamana.


26.9. 2019 v 17:30
Autorské čtení v knihkupectví Meander
Pavel Hrnčíř: Plechová Mína
IMG-8480

Zbraně nejsou hračky a hračky nejsou zbraně, říkají rodiče a mají pravdu. Ale když kluci si tak rádi hrají na vojáky! Jsou však na světě země, kde se z dětí stanou vojáci, i když o to vůbec nestojí. Moderní pohádku o tom, co všechno se dětem může dít v jiných koutech světa, nám obrazem i slovem představí autor knížky - Pavel Hrnčíř - bývalý český velvyslanec v Kanadě. A to není všechno, také se dozvíme, jak se vaří originální zeleninové jídlo RATATUJ!