Odborná stáž v nakladatelství Meander

Rádi byste nahlédli do světa nakladatelství dětské literatury a své zkušenosti následně zúročili ve svém budoucím povolání? Nabízíme Vám možnost tříměsíční odborné stáže v našem nakladatelství, které příští rok oslaví 25. narozeniny a které se s velkou péčí věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež a klade velký důraz na výtvarné pojetí všech titulů.

knihkupectví červen

Pokud milujete kvalitně napsané a ilustrované dětské knihy, dokážete napsat text, který zaujme a je bez chyb, baví vás sociální sítě a chcete se dozvědět se, jak funguje dětské nakladatelství, které je na českém trhu již čtvrtstoletí, potom nám pošlete do 16.9. CV a krátký motivační dopis na marketa@meander.cz  

Náplň práce a charakter úkolů přizpůsobíme oboru, který studujete, aby pro Vás byla stáž co nejpřínosnější. Stáž je vhodná především pro studenty bohemistiky, knihovnictví i dalších humanitních oborů.

"Stáž v Meandru hodnotím jako velmi dobrou příležitost vidět, jak funguje malé nakladatelství, a dozvědět se více o české literatuře pro děti. Jsem studentkou posledního ročníku bohemistiky na Slezské Univerzitě v Katovicích a stáž v Meandru byla to nejlepší, co jsem si mohla naplánovat na letošní prázdniny. Pomáhala jsem se nejen starat o knihkupectví, ale taky jsem si zlepšila své překladatelské zkušenosti. Markéta a Marek byli vždy velmi ochotní a celý čas jsem dostávala zajímavé úkoly, pomáhala jsem s organizací workshopů a tvořila jsem anglickou verzi webové stránky nakladatelství. Všem studentům velmi doporučuji stáž v nakladatelství Meander, z Prahy odcházím s novými zkušenostmi a milou vzpomínkou na krásné prázdniny.”

Renata Kura, Slezská univerzita v Katovicích