Prázdninové TOP 10 z Meandru podle Ivy Pecháčkové

Nakladatelka Iva Pecháčková vybrala 10 nejkrásnějších knih plných dobrodružství, které by chtěl o prázdninách zažít každý. Knihy koupíte v našem e-shopu i v knihkupectví s 20% slevou. Akce trvá do konce srpna. Ta pravá prázdninová kniha pro všechny věkové kategorie!

věk: 0+

1.  Alberto Pez – Roberto Cubillas: Matěj objevuje

Žabák Matěj rád objevuje svět. Celý den cestuje z místa na místo, skok za skokem. Je úplně jedno, kolik psů s modrýma očima, kolik pavouků akrobatů či krav pasoucích se ve svitu měsíce na svých cestách potká, vždycky si to zařídí tak, aby se včas vrátil domů k večeři.

316-5


věk: 4+

2. Lena Sjöberg: Bleší cirkus na cestě

Švábi v námořnickém obleku, bázlivé noční můry a křivolaké úzké uličky. Nová obrázková kniha Leny Sjöberg přináší poutavý příběh dvou cirkusových blech ve velkoměstě Madridu. Mezi vysokými podpatky, řvoucími neony a burácejícími skútry tu spolu žijí jedna velká a jedna malá blecha, popíjejí pivo a po obědě drží siestu.

109-5

3. Alberto Pez – Roberto Cubillas: Lisandro venčí rybičky

Lisandro žije ve městě se svou maminkou, tatínkem a deseti rybičkami. Jeho nejoblíbenějším místem je park plný dětí na kolech a lidí, kteří venčí psy.

571-5

4. Klara Persson: Molly & Zuza

Autorská kniha Molly & Zuza mladé ilustrátorky a spisovatelky Klary Persson se ve Švédsku stala Knihou roku 2012 a současně nejlepším debutem ve své kategorii. Vyprávění o dvojčatech spojených copy je příběhem vzájemného pouta.

325-5

 


věk: 7+

5. Ivan Binar: Bibiana píská na prsty

Na rozdíl od zidealizované americké Pollyanny, která jako zázrakem překoná i ochrnutí, nemá holčička Bibiana, upoutaná na invalidní vozíček, žádnou naději na uzdravení. Babička, u níž žije, ji naučí pískat na prsty – a v tu chvíli se začnou dít neobyčejné věci.
103

6. Ivan Binar: Kráva a dědeček

Mladá kráva Stračena je tak zklamaná! Nevzali ji na výlet pořádaný pro hovězí omladinu, proto se rozhodne zdolat ohradník a uprchnout z rodné pastviny. Ukáže se však, že to bylo jedině dobře, protože neskočila s mladými býčky na jatkách, ale zabloudila do zahrady k dědečkovi Josefovi, který se jí ujme a láskyplně o ni pečuje.

256-6

7. Marta Veselá Jirousová: Pět domů

Ve vyprávěních o andělíčcích, neposedných dušičkách, maličkých vílách, záludných strašidlech a malých holčičkách hledajících cestu domů do bezpečí nás zaskočí, jak silně zůstává jazyk, svět fantazie, ba i dikce vyprávění svérázného básníka z Vysočiny, Ivana Martina Jirouse, vryt v jeho potomcích…

394-4


věk: 10+

8. Eva Prchalová: Cesta svatým Vít-ahem

Dva bratři věčně v sobě, starší Amos a o dvě hlavy menší Vilém, a prázdniny ve velkém městě. Ale co s nimi? Televize, slovní i pěstní souboje, koupaliště s novou kamarádkou Arnou? Co dál? Domovní supermoderní výtah jednoho dne v přízemí nezastaví, nestaví ani v suterénu u sklepa, prostě klesá a klesá dál...

112-8

9. Daniel Pennac: Kamo I-IV

Nebeský bibendum je velké dílo o šílenství všedního dne. Bravurně vykresluje potrhlý a někdy krutý svět, svět zasutých dětských nočních můr, ozvláštněný prapodivným humorem a poezií typickými pro celé mistrovské dílo autora, který již dlouhá léta patří mezi klasiky moderního světového komiksu.

232-2


věk: 12+ 

10. Nicolas de Crécy: Nebeský bibendum

Nebeský bibendum je velké dílo o šílenství všedního dne. Bravurně vykresluje potrhlý a někdy krutý svět, svět zasutých dětských nočních můr, ozvláštněný prapodivným humorem a poezií typickými pro celé mistrovské dílo autora, který již dlouhá léta patří mezi klasiky moderního světového komiksu.

346