Meander se připojuje k pomoci ukrajinským rodinám

Není to tak dávno, co jsme se rozhodli pomáhat samoživitelům v době pandemie. Na začátku letošního roku jsme – asi jako všichni – doufali, že už se vše vrátí do starých kolejí. Ale pak se stalo něco nečekaného. Najednou jsme svědky něčeho, co by nás ani nenapadlo – války na Ukrajině. Každý z nás v Meandru už na začátku pomohl, jak mohl. Nyní jsme se rozhodli, že zapojíme samotné nakladatelství, ale i vás – naše čtenáře a čtenářky.

Ukrajinským rodinám se ze dne na den proměnil život, některé musely dokonce uprchnout do jiných zemí, aby byly v bezpečí. Naštěstí jsme jako Česko zareagovali rychle a až dojemně velkoryse. Kromě materiálních a finančních prostředků je dobré myslet i na psychickou podporu, a tu my můžeme nabídnout v podobě knížek. Naštěstí máme spoustu titulů pro nejmenší čtenáře, kde není text nebo jen velmi málo slov, ale třeba i stolní hru Lovci knížek.

Rozhodli jsme se pomoci dvojím způsobem:

  • z každého nákupu nad 500 Kč, který bude realizován v našem e-shopu, věnujeme 100 Kč na knihy ukrajinským dětem
  • každý z vás může pro ukrajinské dítě koupit konkrétní knihu – do poznámky v objednávce stačí napsat, která ze zakoupených knih to je

Dosud jsme vybrali a darovali 200 knih, těšíme se na další hromádky, které poputují přímo k ukrajinským rodinám.

Knižní sbírka bude probíhat po celý březen, tedy symbolicky v měsíci knihy.

Děkujeme!
Nakladatelství Meander