Fotoreportáž: Vánoční besídka & křest knihy Hororová čítanka

Ve středu 11/12 jsme v rámci naší vánoční besídky ve stylovém podpalubí lodi (A)void Floating Gallery pokřtili knižní novinku od oblíbené autorské dvojice Jan Nejedlý a Jaromír Plachý.

DSC_1302

Hororová čítanka spatřila světlo světa na konci listopadu a mezi fanoušky titulů Mistr sportu skáče z dortu a Malý humorista se tato skutečnost rychle rozkřikla a máme radost z toho, že je o knihu tak velký zájem!

DSC_1344

Na křtu jsme se také dozvěděli, že finálnímu názvu Hororová čítanka předcházelo také několik pracovních / alternativních názvů např.:

Létající mrtvola a jiné krváky
Dědku, vylez z hlíny!
Bahňous a Šlemenda
Smrtící bimbas
Říkali mu Ouchyles
Hrk brk!

a mnoho dalších :)

Kmotrou knihy se stala herečka, zpěvačka a spisovatelka Marka Míková, které v květnu v Meandru vyšla skvělá kniha Babky. 

DSC_1431

O hudební doprovod se v první části večera postaral talentovaný Miki - jediný člen kapely Starý meloun a pes. Písničky vybíral tak, že se perfektně hodily k našemu hororovému večírku. Na závěr došlo i na recitování poezie, kterou sepsal ve třetí třídě :)

DSC_1489

Dále vystoupil také Rudovous - v průběhu jejich vystoupení vypadl proud a večírek začal být opravdu hororový :)

IMG-9850

Největší úspěch však sklidilo předčítání samotných hororových příběhů autorem Janem Nejedlým - vyslechli jsme jich hned několik - např. Babička v rakvi; Kch, kch, sss..., Neštěstí na pouti...

DSC_1503

A na otázku, jestli to není pro děti moc strašidelné odpovídá autor v doslovu knihy: "Děti jsou požírači hororů. Chtějí pořád další a další a další. Proto taky vznikla tato čítanka, aby nasytila krvelačné oči a uši hladovějící po senzačeních, dech beroucích, nervy bičujících strašidelných povídačkách. Ale není v tom nic neblahého, patří to k věku."

DSC_1335

Ať se Vám Hororová čítanka líbí a ať prožijete klidné vánoční svátky

Váš Meander

Foto: Soňa Pokorná