10 důvodů k návštěvě Meandru na Jánském vršku

  1. Uličky a historie Malé Strany

Víme, že někteří z vás vnímají Malou Stranu jako turistickou čtvrť. Částečně máte pravdu, ale jakmile vstoupíte do úzkých uliček, pocítíte atmosféru nejpůsobivější části hlavního města vzniklou v podhradí Pražského hradu. 

  1. Všechny knihy Meandru na jednom místě

Výhodou vlastního knihkupectví je zejména prostor k vystavení všech knih, které jsme dosud vydali, tedy přibližně 350 titulů. Kromě novinek si kdykoliv můžete prohlédnout i úplně nejstarší knížky a sehnat tak i dávno rozebrané tituly, které už v žádném jiném obchodě nepořídíte.

  1. Výhodné akce na vybrané tituly

Čas od času vymyslíme akci, abychom opravdu všem umožnili nákup našich knih, protože víme, že ne každý si je může dovolit nakupovat ve velkém. Jednou jsme vám nabídli dokonce 50% slevu na vybrané knihy, naposledy to bylo deset zlevněných leporel. O každé nové akci se dozvíte z našich sítí, webu, newsletteru nebo přímo v knihkupectví na Jánském vršku a ve Vratislavově.

  1. Akce pro děti a rodiče

Od vzniku knihkupectví loni v listopadu v něm pravidelně pořádáme akce pro děti, jejich rodiče, babičky i dědečky. Mezi knihami se tak můžete zaposlouchat do autorského čtení našich spisovatelů nebo do čtení pohádek slavných babiček, tvořit společně s ilustrátory či si prohlížet vystavené obrázky.

  1. Výstavy

Volné bílé zdi jsme od začátku plánovali využít k vystavování obrázků, které se přímo pojí s našim nakladatelstvím. První výstava tak byla ukázkou tvorby Alice Nikitinové, jejíž dvě leporela Doma a Venku jsme vydali loni na podzim. Další výstavy připravujeme. 

  1. Klid na prohlížení si dětských knih

Chcete dětem pořídit novou knížku, ale zatím nevíte kterou? Využijte klid a pohodu v knihkupectví k prohlížení si všech našich knih. Sami dobře víme, že vybírat knihy pro nejmenší je nezbytné zrakem i hmatem.

  1. Káva zdarma k listování

A když už u nás chcete strávit nějakou tu chvíli, rádi vám nabídneme kávu a k tomu se můžete posadit na některou ze židlí.

  1. Dětský koutek

Přišli jste s dětmi, ale ještě příliš malými na to, aby s vámi vybíraly knížky? Můžou se mezitím zabavit v našem minimalistickém dětském koutku. A my jim k tomu uděláme třeba kakao.

  1. Potkáte Ivu Pecháčkovou nebo její dceru Emmu

Už víte, že se s našimi autory můžete setkat na autorských čtením nebo křtech. Ale do knihkupectví samozřejmě pravidelně chodí Iva Pecháčková i její dcera a spisovatelka Emma. Kdykoliv je tam potkáte, neváhejte se zeptat na cokoliv ze života nakladatelství, rády vám odpoví. A určitě taky doporučí knihy na míru.

  1. Cizojazyčné knihy a pohledy Prahy

Přestože zahraničních návštěvníků Prahy v současné době není mnoho, jsme na ně připraveni. Už nějakou dobu vydáváme edici Pražské legendy, v níž vyšly knihy o Golemovi, Pražském Jezulátku, Pražském orloji, svatém Václavovi či Karlově mostě. Většinu z těchto titulů máme v angličtině, němčině, ruštině, francouzštině, italštině a španělštině. A k tomu samozřejmě celou řadu uměleckých pohledů od našich ilustrátorů.