Program v knihkupectví Meander – Březen 2020

Milí čtenáři, vzhledem k aktuální koronavirové situaci jsou všechny akce v našem knihkupectví zrušeny.
 
Po krátké zimní pauze se opět můžete těšit na pravidelný čtvrteční program v našem knihkupectví! V nadcházejících jarních měsících se bude program částečně přesouvat také na zahradu naší oblíbené kavárny Čekárna. Těšíme se také na spolupráci s lodí Avoid, která kotví na pražské náplavce. A jaký program jsme si pro vás přichystali v březnu? 
 
Ve čtvrtek 12.3. se bude konat první letošní workshop k celosvětově známé nizozemské knižní sérii Dům myšek. Opět se pod vedením zkušené lektorky naučíte, jak z dostupných materiálů postavit pro myšáky Sama a Julii ten nejkrásnější domeček. Následující čtvrteční podvečer bude patřit nakladatelce Ivě Pecháčkové. Na besedě, která bude věnovaná oslavám 25. výročí Meandru, prozradí Iva nejen, jak se za čtvrtstoletí proměnilo prostředí českého knižního trhu dětskou literaturou. Poslední březnový čtvrtek se můžete těšit na populární autorskou dvojici - Jaromíra Plachého a Jana Nejedlého! Autoři knižních bestsellerů Malý humoristaMistr sportu skáče z dortu a nejnovější Hororové čítanky, si pro děti připravili zábavný (jak jinak:) program, který bude následován autogramiádou.



Hezké předjaří!
Iva, Emma, Lucie a Markéta 


Čtvrtek 12.3. 2020 v 17:00
Workshop v knihkupectví Meander
Dům myšek
Délka workshopu - 1,5 - 2 hod.
Cena: 60 Kč / dítě
 
Po krátké zimní přestávce Vám přinášíme další ze série oblíbených workshopů k celosvětově známé nizozemské knižní sérii Dům myšek. Opět se pod vedením zkušené lektorky naučíte, jak z dostupných materiálů postavit pro myšáky Sama a Julii ten nejkrásnější domeček. 
 
Počet míst je omezený, pro rezervaci pište na mail marketa@meander.cz
DSC_3081
 

Čtvrtek 19.3. 2020 v 18:00
Beseda v knihkupectví Meander
Podvečer s nakladatelkou na téma: Meander slaví 25 let!
Vstup volný
 
Iva Pecháčková vydává již 25 let ty nejkrásnější knihy. S velkou péčí se věnuje originální umělecké tvorbě pro děti a mládež, zejména původní tvorbě  a autorské knize, klade přitom velký důraz na precizní literární i výtvarné pojetí titulů. Srdečně Vás zveme na besedu, ve které Iva prozradí, nejen jak se za čtvrtstoletí proměnilo prostředí českého knižního trhu s literaturou pro děti.
 
Počet míst je omezený, pro rezervaci pište na mail marketa@meander.cz
_93Q1763_1

Čtvrtek 26.3. 2020 v 18:00
Netradiční autorské čtení v knihkupectví Meander
Jan Nejedlý & Jaromír Plachý: Hororové čtení a malování s kapkou humoru
Vstup volný
 
Hádanky, vtipy, kouzla, nachytávky, pohádky, malování na přání – a také napínavé horory (Babička v rakvi, Zelený dědeček, Černá ruka, Příšera z kadiboudy, Facebook mrtvé holky, Ryba, která žere děti a další). Setkání se spisovníkem Janem Nejedlým a kreslíkem Jaromírem Plachým, kteří spolu vytvořili knihy Mistr sportu skáče z dortu, Malý humorista a Hororová čítanka.
 
Počet míst je omezený, pro rezervaci pište na mail marketa@meander.cz
DSC_1314