Naši autoři a knihy přijdou na Svět knihy

Už 23. září začne nejočekávanější svátek všech milovníků knih, a to nejen těch dětských. Mezinárodní knižní veletrh a literární festival Svět knihy se po roční pauze vrací na Výstaviště v Holešovicích. A my u toho nebudeme chybět!


Všichni nakladatelé se pilně připravují, protože jde o možnost představit svou tvorbu širokému publiku nejrůznějších věkových kategorií. Někteří mají obyčejný stůl pokrytý knihami, jiní zase designový stánek vytvořený přímo na míru této události. My v Meandru jsme se rozhodli pokračovat v naší ekologické obměně, proto využijeme výlohu s jezevcem Chrujdou z letenského knihkupectví Kosmas společně s nábytkem z výstavy Fenomeander, která mapovala čtvrtstoletí našeho nakladatelství a která nedávno skončila v Centru současného umění DOX.

226333633_4939173082765634_1490975196455899463_nV našem stánku najdete dlouhodobě oblíbené knížky, ale i novější tituly včetně těch nejčerstvějších pro nejmenší „čtenáře“ – tři leporela a 8 novozákonních příběhů z edice manamana, které tuto řadu završí. Veškeré knihy budou samozřejmě k dispozici za výhodnější festivalovou cenu.

Kromě toho jsme pro vás připravili i sérii akcí. Vše odstartujeme 23. září v 10 hodin představením knižních novinek žákům základních škol a jejich učitelům ve stanu Rosteme s knihou. Žáky se svými knihami seznámí Markéta Pilátová, Daniela Fischerová, Tereza Marianová a Zuzana Špůrová. Celé setkání bude zakončeno soutěží. (Pokud se jako třída máte zájem zúčastnit, ozvěte se nám na e-mail produkce@meander.cz.)

V pátek 24. září se nakladatelka Ivana Pecháčková zúčastní dvou diskuzí – Zaostřeno na vydavatele komiksů (v 10 hodin v Autorském sálu) a Literatura pro děti: knihy pro malé i velké? (v 16 hodin v Profesním fóru).

V sobotu 25. září se pak můžete těšit na autogramiády přímo na našem stánku – chybět nebude Daniela Fischerová, Markéta Pilátová ani Petr Stančík.