Knihy pro Moravu: Zapojte se do sbírky knih pro školky poničené tornádem

Až do 31. srpna bude v našem e-shopu probíhat sbírka knížek pro školkové knihovny obcí, které byly nedávno poničeny tornádem. Stačí, když ke svému nákupu přidáte knížku, která by dětem ve školní knihovně neměla chybět. Do poznámky k objednávce poté napište, kterou knížku chcete do sbírky věnovat. Můžete připojit také svůj osobní vzkaz, který personálu školních knihoven předáme. Na konci sbírky přidáme za nakladatelství Meander 50 knih a společně s knihami, které přispěvatelé ve sbírce shromáždili, je pošleme na Moravu.


226681888_548573563161681_121462513760514419_nSbírku „Knihy pro Moravu iniciovalo brněnské knihkupectví Dlouhá punčocha společně s moravskokrumlovským knihkupectvím Na poličce. Školky (a jedna škola) z nejvíce postižených obcí – Moravské Nové Vsi, Mikulčic a Hrušek byly osloveny s dotazem, zda by vůbec taková sbírka pro ně byla užitečná a vítaná. Odpověď zatím přišla z prvních dvou, a to ve smyslu, že ano, velmi. Školky sice utrpěly vnější škody a o vnitřní vybavení nepřišly, nicméně jejich finance teď plynou do oprav střech, plotů a podobně, nákup nových knih a her bude na pozadí. Věříme, že nové a vkusné knihy budou příjemným oživením školkových knihovniček a děti i učitelky potěší.

Do sbírky se kromě pořádajících subjektů zapojila kromě nás i další dětská knihkupectví a její průběh můžete sledovat na sociálních sítích.

 

Děkujeme všem, kteří se rozhodli do sbírky zapojit, a doufáme, že se v postižených moravských vesnicích brzy obnoví nejen školkové knihovny!

Nakladatelství Meander