Naše knihkupectví pod Vyšehradem je od 29. 4. do 3. 5. uzavřeno! Vaše objednávky budou k vyzvednutí a k odeslání zase od 6. 5. 2024. Děkujeme za pochopení.

Více než 800 knih pro děti zdravotníků

Vytvořit inspirativní a vzdělávací podporu všem znevýhodněným dětem, jejichž rodiče denně riskují své životy pro druhé, to bylo hlavní motivací pro sbírku Knihy dětem zdravotníků", kterou jsme uspořádali na konci září. Společně s nadací Čtení pomáhá jsme věnovali knihy v hodnotě 200 000 Kč dětem zdravotníků sloužících v první linii do provizorních nemocničních školek a škol. 

 Přes 800 titulů napříč žánry (od leporel pro nejmenší, přes povídky pro školáky až po komiksy pro starší) se rozdalo do velkých nemocnic, jako jsou Nemocnice Motol, Nemocnice na Bulovce, Thomayerova nemocnice, VFN nebo FN Brno, ale také do těch menších jako je nemocnice v Hradci Králové nebo v Jablonci nad Nisou. Patronem projektu se stal senátor MUDr. Bc. Marek Hilšer, Ph.D., sám tatínek a manžel lékařky Moniky sloužící na ARO. Ten také 22.10. slavnostně (jak jen situace dovolila) předal ve VFN knížky tamním dětem a podělil se o pár historek z Afriky, kde sloužil s Lékaři bez hranic.

Součástí projektu byla také výtvarná soutěž pro všechny zúčastněné školy. Děti měly za úkol za pomoci křídových sprejů vytvořit co nejpozitivněji laděná hesla a obrázky, aby v této nelehké době vyjádřili solidaritu a pospolitost. Odměnou pro to nejlepší dílo bylo online autorské čtení s věnováním konkrétní škole z bohatého programu 11. ročníku festivalu Děti, čtete?.

No řekněte sami, jak byste se rozhodli vy? ;)

Děkujeme dětem a jejich rodičům zdravotníkům, že tu jsou pro nás!