Program v knihkupectví Meander - Listopad 2019

Také v listopadu jsme pro Vás v knihkupectví Meander připravili bohatý program! Těšit se můžete na křty knižních novinek, chybět nebude ani workshop a také pro Vás máme nachystanou besedu. Ve čvtrtek 7. 11. zahájíme program křtem šesti nových knih z edice REPOLELO. Účast již potvrdili slavní autoři, kteří tyto originální básničky, říkadla a písničky napsali a ilustrovali. Další křest se uskuteční hned o týden později, tedy ve čtvrtek 14. 11. a křtít budeme knihu Kam se draci rádi vrací spolu se spisovatelkou Olgou Dandovou a ilustrátorkou Tajou Spasskovou. Na besedu, která se bude konat ku příležitosti 30. výročí Sametové revoluce s nakladatelkou Ivou Pecháčkovou a Františkem "Čuňasem" Stárkem jste zváni ve čtvrtek 21. 11. Hlavním tématem bude undergroundová literatura pro děti. Pro malé kutily, stavitele a milovníky Domu myšek jsme i do listopadového programu zařadili již šesté pokračování Workhopu "Vyrobte si vlastní dům myšek". Workshop se uskuteční v sobotu 23. 11. Listopadový program uzavřeme ve čtvrtek 28. 11. opět knižním křtem, tentokrát půjde o knihu Martha & Alan, tedy knihu od francouzského autora Emmanuela Guiberta ze série knih o vojákovi Alanovi. 
IMG-9333
Hezké listopadové dny!
Iva, Emma, Lucie a Markéta 


Čtvrtek 7.11. 2019 v 18:00
Křest knih v knihkupectví Meander
Edice REPOLELO
 
V naší nejnovější (a velmi oblíbené!) edici REPOLELO vychází na podzim hned šest knižních novinek. Těšit se můžete na originální básničky, říkadla a písničky od slavných autorů, jako jsou Ivan Wernisch, Daniela Fischerová a další. To vše v uměleckém podání předních českých výtvarníků. Přijďte s námi těchto šest nových přírůstků pokřtít a popřát naší nové edici REPOLELO hodně zdaru!
IMG-9327
 

Čtvrtek 14.11. 2019 v 18:00
Křest knihy v knihkupectví Meander
Olga Dandová: Kam se draci rádi vrací
 
Přijďte s námi pokřtít novou knihu Olgy Dandové a výtvarnice Taji Spasskové plnou krátkých usměvavých i dojemných příhod (nebo spíše zážitků) dvou malých dráčků, v nichž se stáváme svědky vzácných momentů jejich přátelství. Optikou „Dráčků“ můžeme možná zahlédnout i cenu pokladů vzácných chvil našeho života, které stojí za to si hýčkat ve svém „vnitřním foťáku“. Jak uchovat kouzlo prchavého okamžiku?
i-KHSxmnp-XL

Středa 20.11. 2019 v 18:00
Beseda v knihkupectví Meander
Iva Pecháčková a František "Čuňas" Stárek: o svobodě
 
Při příležitosti 30. výročí Sametové revoluce bychom Vás rádi pozvali na debatu o svobodě s Ivou Pecháčkovou a Františkem "Čuňasem" Stárkem. Naši věrní čtenáři jistě vědí, že v Meandru vyšly knihy autorů, kteří aktivně bojovali proti komunismu (Havel, Stránský, Jirous, Brabenec a další). Povídat si budeme nejen o jejich o vzpomínkách na tuto převratnou dobu, ale především o specifikách undergroundové literatury pro děti.
_93Q1763

Sobota 23.11. v 10:00
Workshop v knihkupectví Meander
Vyrobte si vlastní Dům myšek vol. 6
Cena: 60 Kč / osoba
 
Pro malé kutily, stavitele, ale hlavně milovníky knih ze série "Dům myšek" jsme do programu opět zařadili víkendový termín workshopu. Přijďte si s námi z různých materiálů vyrobit dům myšek pro Sama, Julii nebo jejich nové kamarády baletku Elišku či dědu námořníka, kteří v takových domečcích v knihách z pera Kariny Schaapman prožívají různá dobrodružství.
Počet míst je omezený, pro rezervaci pište na mail marketa@meander.cz
69834090_2925994210749192_3143633726701830144_n

Čtvrtek 28.11. 2019 v 18:00
Křest českého vydání v knihkupectví Meander
Emmanuel Guibert: Martha & Alan
 
Srdečně zveme na křest titulu Martha & Alan, který uzavírá slavnou knižní sérii Alanova válka a Alanovo dětství (Meander 2010, 2014) francouzského autora Emmanuela Guiberta. V knize Martha & Alan se opět vracíme do Alanova dětství. Guibert se tentokrát zaměřil na Alanovo přátelství s kamarádkou ze školky, Marthou Marshall. Jejich přátelství, zasažené Marthinou nemocí a válkou, překoná délku let i vzdálenost kontinentů. České vydání knihy pokřtí a úvodní řeč pronese novinářka Judita Matyášová, která se osudy vojáka Alana dlouhodobě zabývá.
MEANDER_Martha_a_Alan_Ilustrace_2